Ugandská káva
Uganda je významný producent kávy, který je známý nejen pro svou robustu, ale i pro vysokou kvalitu arabiky, zejména v oblastech jako Mount Rwenzori a západní Ugandě. Kávy z Ugandy mají často silné, zemitější tóny s nízkou kyselinkou, ale káva arabika z Ugandy může mít i výraznější ovocné a květinové tóny. Káva z Ugandy je běžně zpracována promytou nebo suchou metodou, přičemž výsledné chutě mohou být jemné a vysoce aromatické. Uganda je známá pro svou robustu, která je silná, plná a intenzivní, což z ní činí oblíbenou složku pro směsi nebo výrobu instantní kávy. Ugandská káva je stále více uznávána i na trhu speciality kávy.
O Ugandě a dalších zemích původu kávy
Káva pěstovaná v každé zemi má své vlastní specifické charakteristiky, které jí dávají jedinečnou chuť. Dokonce i každý region v rámci země, kde se kávovníky pěstují, má vliv na výsledný produkt. V CoffeeON.cz nabízíme kávu z lokálních pražíren, které spolupracují s vybranými menšími farmáři a pěstiteli kávovníků z celého světa, čímž podporujeme kvalitu a autenticitu každého šálku, v řadě případů také udržitelné pěstování kávy.
Nejinak je tomu i v Ugandě, odkud pochází kávy z pražíren Zlínského kraje.