Využijte slevu 100 Kč na 1. objednávku s kódem KAVA100.

Oh My Bean (Jizba) Rwanda Uzziel & Laetitia

Funky káva s chutí tropického ovoce, lesních plodů a lehkým vinným nádechem.

Velikost balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Skladem Skladem Zvolte variantu
Kód: 519/150 519/100 Zvolte variantu
330 Kč / ks 2 178 Kč / ks od 330 Kč / ks
Kategorie: Výběrová pražená káva
Záruka: 1 rok
Chuťový profil: Ovocný
Pražírna: Oh My Bean (Jizba)
Stupeň pražení: Světlé až středně světlé
Typ kávy: Arabika
? Země původu: Rwanda
Oblast původu: Afrika
Způsob zpracování: Anaerobní
Odrůda: Red Bourbon
Způsob přípravy: Filtr
Oh My Bean Rwanda Uzziel Laetitia
Novinka
Dárek zdarma
Dárek zdarma
Vzorky ke každé objednávce
Doručení do 3 dnů
kdekoliv v ČR
Garance doručení
v luxusním balení
Přes 3000 výdejních míst
po celé ČR

Poznámky z pražírny

Fermentace? Výrazná, ale skvěle zvládnutá. Acidita? Šťavnatá a svěží. Sladkost? Vrstevnatá a komplexní. V chuti můžete najít tóny tropického ovoce, lesních plodů a lehký vinný nádech a to vše s dlouhou dochutí.

Perfektní volba pro milovníky experimentálně zpracovaných funky káv a pro vás, kteří se nebojíte objevovat nové dimenze chuti.

Více o kávě Oh My Bean Rwanda Uzziel & Laetitia

Charakter kávy z Rwandy

Šťavnatě oranžová etiketa pro ovocnou jízdu a kávy se svěží kyselinkou, s chutí citrusů a bobulí. Nejvíc zazáří u alternativních metod, jako je V60 nebo aeropress, fajnšmekři si je vychutnají i na espressu.

O farmářích Uzziel a Laetitia

V Rwandě, kde káva není jen plodinou, ale součástí kultury, se cesty Uzziela a Laetitie protnuly díky společné vizi – přinést světu to nejlepší z místních farem a zároveň zajistit pěstitelům férové podmínky.

Uzziel je expert na hodnocení kvality (Q-Grader a mezinárodní rozhodčí v soutěžích Cup of Excellence). Laetitia, která se narodila v rodině farmářů zase rozumí celému procesu od sklizně až po export.

Společně založili Ikawa House, kde úzce spolupracují s farmáři, osobně vybírají ty nejlepší kávové třešně a dohlížejí na kvalitu i to, aby každý krok byl naprosto transparentní. Část zisku vracejí do komunit, aby farmáři mohli dál pěstovat kávu v lepších podmínkách. Výsledkem je káva s jasným původem a chutí.

Odrůda Bourbon

Jedna z nejvýznamnějších odrůd známá vynikající kvalitou a schopností růst v nejvyšších nadmořských výškách.

Historie

Kolem roku 1715 bylo několik rostlin zavlečeno Francouzi na ostrov, který dnes známé jako Réunion (v té době známý jako Ile Bourbon) v Indickém oceánu. Tyto stromy Typica na ostrově zmutovaly a dala vzniknout odrůdě, které dnes říkáme Bourbon. Ukázalo se, že je produktivnější než její předchůdce. Tato její vlastnost učinila z nové odrůdy velmi žádanou a rozšířila se po celé Brazílii (kde byla převzata koncem 18. století) a dalších částech Střední a Jižní Ameriky a také na africkém kontinentu, zejména ve Rwandě.

Podrobnosti a morfologie

Bourbon má velké, široké listy se zvlněnými okraji a má tendenci mít více sekundárních větví ve srovnání s jinými kávovníky. Bobule jsou poměrně malé a velmi silné a mohou být červené, žluté nebo růžové v závislosti na pododrůdě.

Zpracování kávy Oh My Bean Rwanda Uzziel & Laetitia

Anaerobní fermentace je jeden z nejmladších směrů ve zpracovávání kávy. Tento způsob zpracování nemá jasná pravidla a každý farmář k němu přistupuje individuálně. Základem je však uzavření kávy do nádob a redukce přístupu vzduchu. Zpracování vede často k divokým, neotřelým a nečekaným chutím a komplexnímu tělu, někdy s “alkoholovým” nádechem.
U naturálně-anaerobního zpracování se kávové třešně třídí, po té se fermentují v uzavřených nádobách (v tomto případě 4 dny) a nakonec suší na afrických postelích (zde 18 dní).

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola