Využijte slevu 100 Kč na 1. objednávku s kódem KAVA100.

Mr. Coffee Honduras Marcala

100% středně pražená arabika s lehkou hořkostí vhodná na přípravu espressa. Tato krásně vyvážená káva s tóny oříšků a sladké vanilky má středně silné tělo a nádherné aroma. Acidita je velmi mírná, spíš jen polechtá na jazyku. Využijete ji i na french press, moka konvičky nebo clever dripper. Pěkne sedne i do káv s mlékem. Certifikovaná jako organická a BIO.

Velikost balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Kód: 381/250 381/500 381/100 381/750 Zvolte variantu
Značka: Mr. Coffee
230 Kč / ks 460 Kč / ks 920 Kč / ks 690 Kč / ks od 230 Kč / ks
Kategorie: Výběrová pražená káva
Záruka: 2 roky
Chuťový profil: Čokoládový, Oříškový
Pražírna: Mr. Coffee
Stupeň pražení: Střední
Typ kávy: Arabika
? Země původu: Honduras
Oblast původu: Amerika
Způsob zpracování: Promyté
Způsob přípravy: Espresso, Filtr
Dárek zdarma
Dárek zdarma
Vzorky ke každé objednávce
Doručení do 3 dnů
kdekoliv v ČR
Garance doručení
v luxusním balení
Přes 3000 výdejních míst
po celé ČR

Oblíbená arabica našich zákazníků se vrací na pult! Tato krásně vyvážená káva má středně silné tělo a oříškovo-čokoládovou chuť s lehkým nádechem sladké vanilky. Acidita zde půjde cítit, ale není nijak výrazná. Kávu doprovází nádherné aroma a má klidné, jemné zakončení. Tuto skvělou zrnkovou kávu bychom doporučili na espresso i do káv s mlékem, kde bude chuť velmi jemná. Z alternativních příprav je skvělá na french press, moka konvičku nebo džezvu.

Tato káva má také certifikaci BIO a je organická.

PĚSTOVÁNÍ KÁVY

Celým názvem se tato zrnková káva jmenuje Honduras Marcala. Oblast Marcala se nachází na jihozápadě Hondurasu, hlavním městem je zde La Paz. Každý kávový region v Hondurasu nám může nabídnout své specifické chutě a charakteristiky. Najdeme zde arabiky nižší sorty, které se často používají do espresso směsí, ale také arabiky vysoké kvality s jasným původem a skvělou chutí. Každý region má své specifické klimatické podmínky, které této různorodosti nahrávají. Obecně se zde farmáři potýkají s vysokou vlhkostí, kterou se jim však nyní díky lepší technické vybavenosti daří lépe zvládat. Postupně se také výrazně zlepšuje proces sušení při zpracování kávy mokrou metodou.

V roce 2000 se spojilo 62 producentů z oblasti Marcala a vzniklo sdružení COMSO (Cafe Organico Marcala, S.A.). Farmáři uzpůsobili své farmy, jež jsou nyní certifikované jako organické (certifikace od Bio Latina). To jim umožnilo nabízet své zrno širšímu okruhu mezinárodních zákazníků za vyšší prodejní cenu. V roce 2006 potom COMSO získalo také certifikát Fair Trade. Vyšší zisky se využívají k investicím v rámci komunity, zejména v oblasti školství. Peníze putují na lepší platy učitelů, školní pomůcky pro děti a v rámci programu Merienda Escolar také na stavbu jídelen ve školách.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola