Etiopská káva
Etiopie, považována za kolébku kávy, je známá pro svou rozmanitou a aromatickou kávu, která má širokou paletu chutí. Káva z Etiopie je ceněná pro své ovocné, květinové a bylinkové tóny, které jsou výsledkem specifických klimatických podmínek a tradičních metod pěstování. Káva se pěstuje v oblastech jako Sidamo, Yirgacheffe a Harrar, přičemž každá oblast přináší jedinečné chuťové profily. Etiopská káva je obvykle zpracována metodou washed, která zdůrazňuje čistotu a svěžest chuti, ale také se zde využívá metoda natural, která přináší bohatší ovocné chutě. Etiopie je považována za srdce speciality kávy, a její káva je často považována za jednu z nejlepších na světě.

Chcete ochutnat výběrovou kávu s chutí a vůní ovoce? Pak je právě po vás určený 1 kg balíček káv FruiteeON, do kterého jsme poskládali fantasticky šťavnaté kávy ze 4 pražíren...
O Etiopii a dalších zemích původu kávy
Káva pěstovaná v každé zemi má své vlastní specifické charakteristiky, které jí dávají jedinečnou chuť. Dokonce i každý region v rámci země, kde se kávovníky pěstují, má vliv na výsledný produkt. V CoffeeON.cz nabízíme kávu z lokálních pražíren, které spolupracují s vybranými menšími farmáři a pěstiteli kávovníků z celého světa, čímž podporujeme kvalitu a autenticitu každého šálku, v řadě případů také udržitelné pěstování kávy.
Nejinak je tomu i v Etiopii, odkud pochází kávy z pražíren Zlínského kraje.