Coffeespot Kolumbie Tolima sugarcane proces Decaf
I bez kofeinu může chutnat. V tomhle případě po čokoládě, kterou vyvažuje sladký třtinový cukr a svěží zelené jablko.
Kategorie: | Výběrová pražená káva |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Chuťový profil: | Ovocný, Čokoládový |
Pražírna: | Coffeespot |
Stupeň pražení: | Střední |
Typ kávy: | Arabika, Bezkofeinová (decaf) |
? Země původu: | Kolumbie |
Oblast původu: | Amerika |
Způsob zpracování: | Promyté |
Odrůda: | Caturra, Castillo |
Způsob přípravy: | Espresso, Filtr |
Špatně snášíte kofein nebo vám lékař doporučil jeho omezení, například z důvodu těhotenství? Vyzkoušejte zrnkovou bezkofeinovou kávu.
Jak probíhá Sugarcane proces?
Tento proces je 100% nechemický a jeho obrovskou výhodou je to, že si káva zachová své přirozené chutě a vůně, jako je tomu u běžně zpracovaných káv.
- Zelené nepražené kávové zrna se vytřídí a připraví ke zpracování.
- Káva je před dekofeinací po dobu 30 minut v horké páře.
- Nízkotlaký proces napařování otevřel póry kávy a umožnil tak extrakci kofeinu.
- Káva se přemístí do roztoku vody a ethylacetátu (E.A.), přirozeně se vyskytující sloučeniny a rozpouštědla získaného fermentací cukrové třtiny.
- Zelená káva je ponořena do rozpouštědla, které se přirozeně váže na soli chlorogenových kyselin v kávě, což umožňuje extrakci kofeinu.
- Jakmile je káva nasycena, nádrž se vypustí a přidá se čerstvý roztok. To pokračuje asi 8 hodin.
- Po extrakci posledního kofeinu se káva vyjme z roztoku a připraví se na další vaření v páře. Konečné nízkotlaké napařování odstraní zbývající stopy E.A
- Káva bez kofeinu se poté vysuší, fyzicky vyleští, aby byla zajištěna čistota, a zabalí se pro export.
Pražírna: Coffeespot Babice
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář