Coffeespot Indonésie Bang Silalahi Meloun Infused 250 gramů
Káva z Indonésie zpracována metodou Anaerobic Washed Meloun Infused Process. Šálek kávy s chutí a vůní šťavnatého melounu.
Kategorie: | Výběrová pražená káva |
---|---|
Záruka: | 1 rok |
Chuťový profil: | Ovocný |
Pražírna: | Coffeespot |
Stupeň pražení: | Světlé až středně světlé |
Typ kávy: | Arabika |
? Země původu: | Indonésie |
Oblast původu: | Asie |
Způsob zpracování: | Promyté, Anaerobní |
Odrůda: | Catimor |
Způsob přípravy: | Filtr |
Díky úzké spolupráci s našimi dodavateli a farmáři v Indonésii vám můžeme nabídnout tuto čerstvě sklizenou a šťavnatou kávu.
Šálek kávy s vůní šťavnatého melounu.
Za touto neobvyklou kávou stojí farmář Bang Silalahi a jeho společenství farmářů, kteří se specializují na single variety nanoloty v oblasti Toba na Sumatře.
Zpracovávají kávu z vlastní organické certifikované farmy a také od okolních farmářů.
Po ručním třídění a sběru zralých třešní proběhne odslupkování a následně macerace bez přístupu vzduchu s melouny.
Tento proces a enzymy dodají kávě neskutečné melounové aroma. Následně se kávové třešně promyjí a suší po dobu až 14 dnů na požadovanou vlhkost 13%.
Poté se káva ještě odslupkuje a zbaví pergamenu, protřídí dle velikosti zrn a ještě jednou usuší. Po tomto procesu proběhne ještě finální třídění, zabalení a export.
Bang Silalahi je inovátor a vizionář. Počátky jeho farmy sahají do roku 2004, kdy se zapojil do výzkumného programu na téma nejúčinější zemědělské postupy a pomoc farmářů v okolní lokalitě. V tuto dobu hospodařil pouze na jednom hektaru.
- Region: Toba, Sumatra
- Farma: Bang Silalahi a společenství farmářů
- Metoda zpracování: Anaerobic Washed Meloun Infused Process
- Odrůda: Catimor
- Balení: 250g
Postupem let se farma rozrůstala a v roce 2011 začal spolupracovat s vládními orgány a zapojil se do projektu na udržitelnost zemědělských postupů v přírodní krajině. Pomáhal okolním farmářům s technologiemi, inovativními metodami zpracování a také s důkladným školením všech jejich zaměstnanců.
Díky jejich píli a přístupu k okolní přírodě se jim v roce 2013 podařilo získat organické certifikáty va všechny produkty z jejich farmy.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.