Coffeespot Indonésie Argopuro Carbonic Maceration Natural
Další skvělá káva z Indonésie přímo pro COFFEESPOT, zpracována metodou Carbonic Maceration Natural Wet Hulled.
Kategorie: | Výběrová pražená káva |
---|---|
Záruka: | 1 rok |
Chuťový profil: | Ovocný |
Pražírna: | Coffeespot |
Stupeň pražení: | Světlé až středně světlé |
Typ kávy: | Arabika |
? Země původu: | Indonésie |
Oblast původu: | Asie |
Způsob zpracování: | Carbonic Natural Wet Hulled |
Odrůda: | Red caturra, Lini S-795 |
Způsob přípravy: | Filtr |
Díky úzké spolupráci s našimi dodavateli a farmáři v Indonésii vám můžeme nabídnout tuto čerstvě sklizenou a šťavnatou kávu plnou jiskrných ovocných chutí.
Lesní ovoce, vanilka a peckoviny.
O kávě
Za těmito fantastickými pikoloty stojí Co-operative Walida v čele s Muhlisem. Muhlis spravuje, pěstuje a zpracovává kávu rostoucí na ploše 420ha na kopci Argopuro.
Po ručním třídění a sběru zralých třešní probíhá 120 hodinová Carbonická macerace v nerezových tancích. Poté se kávové třešně odslupkují a suší po dobu až 7 dnů na požadovanou vlhkost 30%. Následně se káva odslupkuje a zbaví pergamenu, protřídí dle velikosti zrn a ještě jednou usuší. Po tomto procesu proběhne ještě finální třídění, zabalení a export.
- Region: Argopuro, východní Jáva
- Farma: Co-operative Walida
- Metoda zpracování: Carbonická naturální macerace 120 hodin, wet hulled
- Odrůda: Red caturra, Lini S-795
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.